خبر فوری

روش های تصفیه فاضلاب ( Waste Water Treatment Methods )

[کل: 24 میانگین: 4.8]

روش های تصفیه فاضلاب ( Waste Water Treatment Methods )

۱- فاضلاب چیست و از کجا می آید؟

فاضلاب، که همچنین به عنوان پساب شناخته می شود، می تواند به صورت زیر تعریف شود:

آب استفاده شده که در تماس با انواع آلاینده ها و غلظت هایی که دارای کیفیت نامطلوب هستند بوده و مناسب برای استفاده انسان و یا محیط زیست نیست به عنوان فاضلاب نامیده می شود.

فاضلاب به طور عمده عبارت است از:

  • خانه / آپارتمان: فاضلاب هایی که از مواد زائد انسان و خانوار از سینک ظرفشویی، حمام، توالت، دوش، لباسشویی و غیره استفاده می شود، فاضلاب خانگی / بهداشتی است.
  • صنایع و کارخانه ها: آب آشامیدنی که حاوی مواد شیمیایی سمی و سایر ضایعات از صنایع، کارخانجات، و غیره است، به عنوان فاضلاب صنعتی شناخته می شود.
  • مدارس و شرکت ها: یک منبع فاضلاب که از مدارس، بیمارستان ها، دفاتر، هتل ها، رستوران ها، فرودگاه ها و بسیاری از آن ها تولید می شود به عنوان فاضلاب تجاری نامیده می شود.
  • پارک ها، باغ ها و پشت بام ها: پساب هایی که از مناطقی مانند سقف ها، پارک ها، باغ ها، جاده ها و زهکش ها به زهک ها جریان می یابد، پس از باران به عنوان آبهای سطحی و سیلاب شناخته می شود.

 

۲- چرا تصفیه فاضلاب ضروری است؟

تصفیه فاضلاب و یا فاضلاب فرایندی برای بهبود کیفیت آب، از بین بردن برخی از یا همه آلاینده ها، ساختن آن برای استفاده مجدد و یا پساب مناسب به محیط زیست است.

به طور کلی، فاضلاب تصفیه نشده حاوی مقادیر بالایی از مواد آلی، میکروارگانیسم های بیماریزا، و همچنین مواد مغذی و ترکیبات سمی است که می توانند برای سلامت انسان، محیط زیست و آبراه مضر باشند، بنابراین تصفیه موثر فاضلاب بسیار ضروری است.

هدف اصلی پلنت تصفیه فاضلاب در نهایت آب تولیدی است که می تواند برای مقاصد مختلف مورد استفاده مجدد قرار گیرد و یا در راه های زیست محیطی و سالم تر مورد استفاده قرار گیرد. تصفیه پساب یک عنصر اصلی کنترل آلودگی آب است.

 

۳-  اهداف تصفیه پساب:
  •  بهبود کیفیت فاضلاب
  • حذف آلاینده ها، سموم و بسیاری از این موارد
  • حفظ کیفیت آب منابع طبیعی
  • ایجاد فاضلاب قابل استفاده برای مقاصد دیگر
  • پیشگیری از بیماریهای مضر
۴- روشهای تصفیه فاضلاب:

فن آوری های تصفیه فاضلاب و یا روش های تصفیه پساب های پیشرفته می تواند به طور گسترده ای به سه دسته بندی به شرح زیر تقسیم گردد:

۱- روش تصفیه فیزیکی: این شامل حذف آلاینده ها / آلاینده ها توسط نیروهای فیزیکی است.

۲- روش تصفیه شیمیایی: حذف ناخالصی ها یا ضایعات سمی از طریق واکنش های شیمیایی.

۳- روش تصفیه بیولوژیکی: تخلیه آلاینده ها از طریق فعالیت های بیولوژیکی.

 

۵- فرآیند تصفیه فاضلاب صنعتی:

به منظور تولید یک پساب خالص که می تواند با خیال راحت تخلیه شود، فرآیند تصفیه فاضلاب صنعتی و شهری از چهار مرحله مجزا برای حذف آلودگی های مضر استفاده می کند:

الف) تصفیه مقدماتی فاضلاب:

اولین گام در تصفیه فاضلاب است و هدف آن حذف زباله های بزرگ، مواد جامد خرد و مواد معدنی سنگین موجود در جریان فاضلاب است. شامل عملیات فیزیکی مانند:

۱- غربالگری: از مواد جامدات سنگین در فاضلاب مانند جوراب، کاغذ، پلاستیک، چوب و فلزات جلوگیری می کند تا از آسیب و مسدود کردن تجهیزات پایین دست جلوگیری شود.

۲- شناور شدن: برای جداسازی ذرات جامد شناور و ذوب شده از فاضلاب استفاده می شود.

۳- حذف شن و ماسه: در اینجا، محفظه های شنی برای کاهش سرعت جریان استفاده می شود تا جامدات مانند شن، خاکستر، و پوسته تخم مرغ از آب خارج شود و می تواند به صورت دستی یا مکانیکی برداشته شود.

 

ب) تصفیه اولیه پساب فاضلاب:

پس از حذف شن و آشغالهای بزرگ در تصفیه مقدماتی، به عملیات اولیه تصفیه هدایت می شود و هدف آن حذف مواد جامد آلی و معدنی حل شده با رسوب و حذف مواد است که در سطح شناور می شود. شامل عملیات فیزیکی و شیمیایی برای تصفیه فاضلاب است.

۱- شامل یک مخزن پیچیده تر است که به عنوان مخزن رسوب شناخته می شود یا جداسازی اولیه، بسیاری از مواد جامد معلق را که شناور یا حل و فصل می شوند حذف می کند.

۲- رسوب اغلب از مواد شیمیایی مانند لخته کننده ها و منعقد کننده ها استفاده می کند.

۳- لجنی که به پایین شفاف کننده ته نشین می شود به عنوان لجن اولیه نامیده شده و برای تصفیه بیشتر جمع آوری میگردد که به نام لجن تصفیه شده نامیده میشود.

۴- در این تصفیه حدود ۵۰-۷۰٪ مواد جامد معلق، ۳۵٪ از BOD کاهش می یابد و چندین ماده شیمیایی سمی را حذف می کند.

 

ج) تصفیه ثانویه فاضلاب:

این تصفیه شامل فرایند بیولوژیکی است و هدف آن تصفیه بیشتر پساب از تصفیه اولیه برای حذف آلی و مواد جامد معلق است.

۱- فرآیند تصفیه بیولوژیکی برای تصفیه ثانویه به عنوان هوازی (در حضور اکسیژن) و بی هوازی (در صورت عدم وجود اکسیژن) طبقه بندی می شود.

۲- در بیشتر موارد، تصفیه ثانویه شامل فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی می شود که فرآیند لجن فعال نامیده میشود. تالاب های هوا دهی، فیلترهای چکه ای، حوضجه های اکسیداسیون، تماس دهنده های بیولوژیکی چرخشی.

۳- در طی این فرایند پساب اولیه وارد مخزن هوادهی می شود که در آن هوا با لجن مخلوط شده و از این رو بسیاری از میکرو ارگانیسم های مواد ارگانیک تخریب پذیر را حذف می کنند.

۴- مخزن رسوب ثانویه اجازه می دهد تا میکرو ارگانیسم ها و ضایعات جامد به شکل توده ها و ذرات انباشته دربیایند.

۵- پس از این تصفیه، به طور کلی ۸۰-۹۰٪ از تمام آلودگی ها را حذف کرده اند و به نسبت زیادی مواد شیمیایی سمی حذف شده است.

 

د ) تصفیه سوم / پیشرفته فاضلاب:

مرحله نهایی تصفیه فاضلاب است و هدف اصلی آن حذف اجزاء فاضلاب خاص است که نمی تواند در مراحل قبل حذف شود و بنابراین کیفیت پساب را به درجه بالاتر افزایش می دهد.

۱- برای حذف سطح بالایی از مواد جامد معلق که از طریق غربالگری اولیه و ثانویه و رسوب گذاری امکان پذیر نیست، از نوعی از فیلتراسیون استفاده می شود.

۲- مواد غذایی، فلزات سنگین، مواد شیمیایی سمی خاص و دیگر آلاینده ها / آلاینده ها در طول این روند حذف می شوند.

۳- می تواند بیش از ۹۹٪ از تمام ناخالصی ها را از فاضلاب حذف و خروجی با کیفیت تقریبا آب آشامیدنی را تولید نماید.

۴- شامل گندزدایی است که می تواند با استفاده از ضد عفونی کننده های فیزیکی مانند نور UV و مواد ضد عفونی کننده شیمیایی مانند کلر به دست آید.
۵- در طول این روند، تعداد قابل توجهی از ارگانیسم های بیماری زا کشته یا کنترل می شوند.

 

همچنین ببینید

تعمیر و نگهداری سپتیک تانک فاضلاب

چگونه می توان از سیستم سپتیک فاضلاب خود نگهداری و مراقبت کرد

[کل: 2 میانگین: 5]چگونه می توان از سیستم سپتیک خود مراقبت کرد نگهداری سیستم سپتیک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com