خبر فوری
تصفیه فاضلاب بیمارستان

تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان ها ( Effluent Treatment Plant for Hospitals )

[کل: 55 میانگین: 4.8]

تصفیه خانه فاضلاب برای بیمارستان ها ( Effluent Treatment Plant for Hospitals )

بیمارستان ها برای مقاصد مختلف، مقدار زیادی آب در روز مصرف می کنند و حجم زیادی از فاضلاب را نیز تولید می کنند که نیاز به تصفیه دارند.

 

۱- منابع فاضلاب بیمارستان

واحدهای زیادی در بیمارستان هایی که فاضلاب / پساب تولید می کنند در زیر فهرست شده است:

  • بخش بیمار و واحد اداری
  • آشپزخانه / غذاخوری و لباسشویی
  • اتاق های عمل و ICU
  • بخش رادیولوژی و دیالیز
  •  آزمایشگاه ها
۲- پساب بیمارستان چیست؟

پسماندهای بیمارستان ممکن است حاوی مقادیر زیادی از اجزای بالقوه خطرناک شامل پاتوژن های میکرو بیولوژیکی، ایزوتوپ های رادیواکتیو، ضدعفونی کننده ها و استریل کننده ها، داروها و متابولیت های آنها، ترکیبات شیمیایی، فلزات سنگین و دارویی و … باشند. فاضلاب از بیمارستان ها به شرح زیر است:

  • آب سیاه: این فاضلاب بسیار آلوده و شامل مواد مدفوع، ادرار، مواد غذایی باقی مانده، مواد شیمیایی سمی و غیره است.
  • آب خاکستری: این فاضلاب با آلودگی کم با باقی مانده حمام کردن، شستشو، فرآیندهای آزمایشگاهی و بسیاری از موارد دیگر است.
  • آب سطحی: که شامل آب باران از سقف ها، زمین ها و مناطق دیگر در بیمارستان ها می باشد.
۳- چرا پلنت ETP در بیمارستان ها ایجاد می شود و  اهداف آن چیست؟

تصفیه مناسب فاضلاب بیمارستان بسیار ضروری است. چرا که اگر فاضلاب بیمارستان ها به درستی تصفیه نشود، محیط زیست و سلامت انسان می تواند بخطر بیفتد. از این رو، انتخاب تکنولوژی تصفیه مناسب به نام “پلنت تصفیه فاضلاب” برای بیمارستان ها بسیار مورد نیاز است.

هدف اصلی از تاسیسات تصفیه پساب (ETP) این است که تا حد زیادی از مواد جامد معلق و مواد آلی، قبل از دفع فاضلاب به محیط زیست یا استفاده مجدد برای مقاصد مختلف بیمارستان، حذف شود. هنگامی که فاضلاب تصفیه نشده با آب های زیرزمینی مخلوط می شود، می تواند باعث ایجاد بیماری های قابل توجه در سلامت انسان ها شده و نیز باعث ایجاد بیماری های جدی عفونی برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند گردد.

 

مراحل تصفیه فاضلاب بیمارستانی:

۱-مرحله مقدماتی:

این مرحله نیز به عنوان پیش تصفیه شناخته می شود که مهم ترین فرایند تصفیه در بسیاری از ETP است. این مرحله شامل صفحات نوار (غربال) است که در انواع شکل ها و اندازه های مختلف برای حذف مواد جامد معلق مانند بزرگ مانند کاغذ، پلاستیک، فلزات، باقی مانده ها، و بسیاری از موارد دیگر از فاضلاب خام / فاضلاب ورودی است. اگر این مواد حذف نشوند، ممکن است باعث آسیب جدی به تجهیزات پلنت شوند.

هنگامی که فاضلاب وارد محفظه شنی می شود، جریان آب را کند می کند و از این طریق ماسه، شن، سنگ های شن و ماسه را از بین می برد و این روند به عنوان رسوب شناخته می شود.

۲- مرحله اولیه:

از روش های فیزیکی و شیمیایی برای بهبود کیفیت فاضلاب استفاده می کند که در مرحله قبل به دست نیامده است. هنگامی که فاضلاب وارد مخزن رسوب گذاری یا کلاریفایر ( clarifier ) های اولیه می شود، ذرات جامد سنگین تر به پایین تانک می رسند و ذرات فشرده به سمت بالا حرکت می کنند و از طریق فرایندی به نام خامه گیری ( skimming ) حذف می شوند و بنابراین ۶۰ تا ۶۵ درصد از کل مواد جامد معلق از فاضلاب مایع حذف می گردد.

در این مرحله ممکن است برای حذف شن و ماسه از محفظه شنی استفاده شود. جامد تثبیت شده به عنوان لجن اولیه شناخته می شود که برای پردازش بیشتر به هضم  کننده لجن می رود. در حال حاضر بخشی از آب شفاف به مرحله بعدی منتقل می شود.

۳– مرحله دوم:

این مرحله است که می تواند حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مواد آلی را با استفاده از فرآیندی به نام روش های تصفیه بیولوژیکی حذف کند. اکثر ETP بیمارستان از فرایند لجن فعال استفاده می کند که در آن فاضلاب مایع وارد مخزن هوادهی می شود و در آن با هوا مخلوط می شود تا سبب رشد میکروب ها شود و از این رو تجزیه مواد ارگانیک اتفاق می افتد.

هنگامی که آب هوادهی شده وارد جداسازی ثانویه می شود، مواد شناور حذف می شود و مواد سنگین تر به پایین می رسند که به عنوان “لجن فعال” یا پساب ثانویه نامیده می شود. بخشی از لجن که هنوز حاوی میکروب ها است، دوباره به مخزن هوادهی برمیگردد تا میزان تجزیه مواد آلی را افزایش دهد. بیشتر میکروارگانیسم های باقی مانده به طور جداگانه در مرحله بعدی به نام ضد عفونی مدیریت می شود.

۴- مرحله سوم:

این مرحله نهایی است که همچنین به عنوان مرحله ضد عفونی شناخته می شود. این مرحله تمام مواد جامد معلق باقی مانده و سایر مواد را حذف می کند که در مراحل قبلی حذف نشده اند. اثربخشی بستگی به کیفیت آب مورد استفاده دارد. هدف اصلی ضدعفونی کردن، کاهش تعداد میکرو ارگانیسم ها در فاضلاب است که به محیط طبیعی منتقل می شود.

فن آوری های ضد عفونی شامل اشعه، کلر و اشعه ماوراء بنفش (UV)، ازن برای از بین بردن مواد شیمیایی سمی موجود در فاضلاب است. این مرحله  نیتروژن، فسفر و سموم سمی دیگر را حذف میکند.

همچنین ببینید

تعمیر و نگهداری سپتیک تانک فاضلاب

چگونه می توان از سیستم سپتیک فاضلاب خود نگهداری و مراقبت کرد

[کل: 2 میانگین: 5]چگونه می توان از سیستم سپتیک خود مراقبت کرد نگهداری سیستم سپتیک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com