خبر فوری
راهنما و دستورالعمل نصب و سرویس شیرهای کشویی

دستورالعمل نصب و سرویس شیرهای کشویی (Gate Valves)

[کل: 8 میانگین: 4.9]

راهنما و دستورالعمل نصب و سرویس شیرهای کشویی (Gate Valves)

عملکرد شیر کشویی :

این نوع از شیر همانند شیرهای پروانه ای این شیر نیز به منظور قطع و وصل کامل جریان به کار می روند. این بدان معناست که این نوع شیرها یا بایستی کاملاً بسته و یا کاملاً باز در مسیر جریان باشند، و در واقع نمی توان از آنها به صورت نیمه باز استفاده کرد. همینطور که از نام این شیر مشخص است، به کمک کشویی که در مسیر حرکت سیال قابل حرکت است، عمل می نماید. حرکت این کشو در جهت عمود بر مسیر جریان می باشد و در مورد لزوم جریان را قطع و یا برقرار می کند.

هنگامی که شیر کاملاً باز باشد کشو از مسیر جریان خارج شده و افت فشار شیر به حداقل می رسد، همچنین تلاطم جریان بسیار کم است. هنگامی که شیر در حالت کاملاً بسته نیست و به عبارت دیگر جهت کنترل سیال بکار می رود، مقاومت کشو در مقابل سیال موجب مقاومت در مقابل جریان و ایجاد افت فشار، همچنین موجب فرسودگی فوق العاده کشو می شود. به عبارت دیگر در حالت نیمه باز چون مسیر جریان سیال عمود بر کشو شیر است، دائم به آن ضربه زده و باعث لرزش کشو و سایر قطعات متصل به آن می گردد . در نتیجه موجب فرسودگی زودرس قطعات داخلی شیر می شود.

ساختمان شیر کشویی :

در مورد این نوع شیرها ذکر این نکته لازم است که همگی دارای اجزا و مکانیزم یکسان می باشند که با توجه به مدلهای مختلف از نظر نوع شرکت سازنده و از لحاظ ساختمانی با یکدیگر تفاوت جزئی دارند.

قسمتی از شیر که در بالای بدنه قرار گرفته و بوسیله فلنج و پیچ و مهره به بدنه اتصال یافته سرپوش فلزی یا کاپوت یا (Bonnet) نامیده می شود و به منظور محکم شدن و جلوگیری از نشتی بین بدنه (Body) و سرپوش (Bonnet) گسکت  (Gasket)گذارده شده است.

ساقه (Stem) میله باریک و بلندی است که از یک طرف به فلکه دستی (Hand Wheel) و از طرف دیگر به کشوی شیر ( (Gateمتصل است.

ساقه متصل به کشوی شیر از جعبه ای بنام جعبه Stuffing box عبور می کند. این جعبه محفظه ایست که از موادی بنام پرکننده (Packing) و قسمت دیگری بنام گیره (Gland) یا نگاهدارنده Packing حلقه استوانه ای کوچکی است که قطر داخلی آن با قطر خارجی ساقه یکی است این گیره در جعبه Packing فرو رفته بطوری که تقریباً مواد مذکور در جعبه Packing را بطور فشرده نگاه می دارد.

مزایای شیرهای کشویی نسبت به پروانه ای :

شیرهای کشویی به سرویس و نگهداری کمتری نیاز دارند.

 

سرویس و نگهداری شیرهای کشویی :

بدلیل عدم وجود گیربکس در شیرهای کشویی سرویس و نگهداری این شیرها به حد قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.

یکی از مهمترین مشکلات شیرها نشتی می باشد. در صورت وجود نشتی به دستورالعمل های شیر پروانه ای رجوع کنید.

همچنین ببینید

راهنماي نصب و سرويس شیرآلات صنعتي

راهنمای نصب و سرویس شیرآلات صنعتی

[کل: 12 میانگین: 4.2]راهنمای نصب و سرویس شیرآلات صنعتی شیر وسیله ای است که برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com