خبر فوری
فونداسیون در انواع مختلف خاک

اجرای فونداسیون تحت شرایط زمینی مختلف انواع خاک، اختلاف سطح، ساختمان مجاور

[کل: 17 میانگین: 4.2]

اجرای فونداسیون تحت شرایط زمینی مختلف، انواع خاک، اختلاف سطح، ساختمان مجاور

عوامل مؤثر بر عمق فونداسیون

عوامل مختلف خاک و شرایط زمینی که بر عمق فونداسیون اثر می گذارد در زیر ذکر شده است.

  • عمق فونداسیون از ظرفیت تحمل مجاز خاک بسیار متاثر است. این امر در مورد تصمیم نیاز بهسازی خاک یا افزایش عمق اثر گذار است.
  • اگر سایت بیشتر  خاک رس باشد، شناسایی منطقه ای که کوچک شدن و تورم ذرات در نتیجه تغییرات آب و هوایی فصلی اتفاق می افتد، مهم است. این تغییر در مواد رس توسط درختان یا درختچه هایی است که در نزدیکی آنها ایجاد می شود. از این رو، نفوذ فونداسیون باید در زیر این منطقه بحرانی انجام شود.
  • در سایت هایی با شن و ماسه ریز و لجن، احتمال وقوع یخ زدگی در یک منطقه خاص وجود دارد. فونداسیون اجرا شده باید زیر این ناحیه نفوذ کند.
  • حداکثر عمق شسته شونده باید در هنگام ساخت فونداسیون سازه هایی مانند پل ها و اسکله ها در نظر گرفته شود. از این رو عمق فونداسیون باید زیر این عمق آبشستگی باشد.
فونداسیون برای انواع مختلف خاک

فونداسیون معمولاً وقتی زیر سطح زمین طبیعی در نظر گرفته شود، این فونداسیون به حداقل عمق ۰٫۵ متر نفوذ می کند. اگر محل زمین از نوع پر شده باشد، با توجه به اینکه اقدامات احتیاطی ویژه ای صورت می گیرد، باید از عمق پر شده یا روش های دیگر فراتر رود.

در مواردی که ما نیاز به فونداسیون در سطح بالاتری داشته باشیم، تفاوت بین پایه فونداسیون و میزان خاکبرداری را مشخص می کنیم که توسط مواد زیر پر شده است.

  • بتن با مقاومت  فشاری مجاز کمتر از فشار تحمل مجاز خاک
  • با استفاده از مواد فشرده نشدنی مانند شن و ماسه پر می شود. در اینجا باید عرض پر شدن از عرض فونداسیون برای پراکندگی بار از هر طرف پایه فونداسیون بزرگتر باشد.

در زیر  توصیه هایی برای ساخت فونداسیون در شرایط مختلف زمین و نوع خاک ذکر شده است.

۱- فونداسیون روی زمین های شیب دار

در حین ساخت فونداسیون روی زمین با شیب ، فاصله از لبه پایه تا سطح زمین مطابق شکل ۱ در زیر نشان داده شده است:

  • ۶۰ سانتی متر برای سنگ و صخره
  • ۹۰cm برای خاک

همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، یک خط کشیده شده در زاویه ۳۰ درجه با پایه باید موازی با شیب زمین باشد یعنی این خطوط نباید با یکدیگر تلاقی داشته باشند.

۲- فونداسیون در نزدیکی ساختمان موجود

وقتی یک فونداسیون جدید در نزدیکی یک فونداسیون قدیمی ساخته شود، عرض پایه پهن تر (w) برداشت می شود. فاصله ای که در هنگام ساخت بناهای جدید با قدیم حفظ شده است این عرض w است. با توجه به سخت گیری پروژه می توان تجزیه و تحلیل ظرفیت های تحمل و نشست را انجام داد.

۳- اجرای فونداسیون در سطوح مختلف

شکل ۲ ساخت زیر زمین در سطوح مختلف روی خاکهای دانه ای (گرانول) را نشان می دهد. همانطور که در شکل نشان داده شده است ، ضمن ساجرای فونداسیون در سطح مختلف، توصیه می شود که خطی که به لبه های مجاور تحتانی فونداسیون متصل می شود، نباید دارای شیب بیشتر (شیب دارتر) از ۱/۲ (۱ عمودی تا ۲ افقی) باشد.

در حین ساختن بستر در سطوح مختلف روی خاک رس، خط کشیده شده بین لبه های مجاور پایه همانطور که در شکل ۳ نشان داده شده است نباید دارای شیب تندتر از ۱/۲ (یکی عمودی و ۲ افقی) باشد.

همچنین ببینید

تنظیم فونداسون ساختمان روی زمین

تنظیم فونداسیون ساختمان روی زمین

[کل: 7 میانگین: 4.9]تنظیم فونداسیون ساختمان روی زمین تنظیم فونداسیون ساختمان روی زمین که از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com