خبر فوری

آشنایی با شبکه های صنعتی، اتوماسیون و مقایسه انواع پروتکل های ارتباطی

[کل: 30 میانگین: 4.6]

آشنایی با شبکه های صنعتی، اتوماسیون و مقایسه انواع پروتکل های ارتباطی

امروزه پلنت های صنعتی برای ماندن در صحنه رقابت باید هزینه عملیاتی را کاهش دهند، سرمایه گذاری های سرمایه را به حداکثر رسانده ، عملیات کارخانه را بهبود بخشیده و دارایی ها را مدیریت کنند.

ابزارهای دقیق هوشمند همراه با معماری یکپارچه، اجازه دسترسی آسان به داده ها – بدون اینکه در محل کارخانه باشید-، به اشتراک گذاری داده ها در شرکت، سطح بالایی از کنترل فرآیندها و چرخه های نگهداری پیش بینی دقیق تر را می دهد.

اترنت و فیلدباس دو کلمه کلیدی اصلی هنگام صحبت در مورد سیستم های ارتباطی صنعتی هستند. علیرغم تحولات مختلف سیستمهای کنترل هوشمند، انعطاف پذیر و پیچیده، نیاز کاربران بایستی در ارتباطات صنعتی مورد غفلت واقع نشود.

استفاده موازی

شما از قبل از رایانه خود در خانه می دانید: برخی از برنامه ها با هر سیستم عامل سازگار نیستند، و برخی نمی خواهند با دیگران همکاری کنند. در اینجا ، سیستم عامل های مختلف همیشه باعث سردرد می شوند.

به منظور جلوگیری از این امر برای کاربران سیستم های ارتباطی صنعتی، یک سیستم آزمایش و صدور گواهینامه استاندارد وجود دارد که تولید کنندگان قطعات فیلد سیستم های اترنت صنعتی و سیستم های فیلدباس را ملزم می کند تا اطمینان حاصل کنند که همه دستگاه های آنها می توانند داده ها را تبادل و همگام سازی با یکدیگر از طریق یک شبکه مشترک کنند.
هنگامی که یک دستگاه چنین گواهی نامه ای ندارد، به عنوان تجهیزات گواهی نمی شود.

فناوری اصلی برای اتوماسیون

اولین قدم در اتوماسیون صنعتی سیم کشی موازی بود که در آن شرکت کنندگان به طور جداگانه با قانون و کنترل سیم کشی شدند. با این وجود تعداد مشترکین با افزایش درجه اتوماسیون افزایش یافت و این منجر به هزینه بالای سیم کشی شد. در حال حاضر، سیم کشی موازی به طور گسترده ای جایگزین سیستمهای ارزان قیمت تر و سریعتر فیلدباس و شبکه های ارتباطی مبتنی بر اترنت شده است.

فیلدباس یا اترنت؟

کاربران سیستم های ارتباطی صنعتی نیازی به نگرانی ندارند. از آنجا که تأسیسات قدیمی غالباً باید به روز شوند، گسترش یا مدرن شود (یا بخشی از آن مدرن شود)، دروازه های شبکه شفاف و سازگاری شبکه های اترنت و فیلدباس توسعه منطقی بوده اند. در عمل، دروازه های ویژه و سیستم های اتصال گسترش یافته اند.

مزایای اترنت چیست؟

نیازهای کاربران، نه تنها در ارتباطات صنعتی، گرایش به توانایی انجام کارهای پیچیده تر را به روشهای آسان را بطور فزاینده ای نشان می دهد.
انتقال داده های واقعی اترنت حتی می تواند در یک سیستم نصب واحد متمرکز شود که از جمله موارد دیگر مزایای ذکر شده در اینجا را به کاربر ارائه می دهد:

  • فقط یک کابل منفرد گذاشته شده است که هزینه نصب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
  • نه تنها نگهداری راحت تر است، بلکه آموزش پرسنل نصب و نگهداری نیز ارزان تر است.
  • اصلاح خطا تسهیل و کوتاه می شود. حتی تصحیح خطا در حین کار بدون مشکل امکان پذیر است.
  • تمام شبکه ها کم و بیش ابزارهای مهندسی و پیکربندی یکنواخت دارند.
  • بسته به پیکربندی، اطلاعات جمع آوری شده شبکه می توانند توسط همه مؤلفه های جزئی پردازش شوند.
ساختار پیچیده اما عملیاتی ساده

کاربران ارتباطات صنعتی نیز برای عادت کردن به سیستم های جدید به مدتی نیاز دارند. اکنون، بسته به وظیفه، می توان اجزای جداگانه اترنت را با هم ترکیب کرد که در واقع عملیات را تسهیل نمی کند.
برای رفع نیاز کاربران سیستم های ارتباطی صنعتی، شبکه های اترنت به شرح زیر ساخته می شوند:

  • اجزای جزئی جداگانه (برده ها) توسط یک کنترلر مشترک (ماستر) ترکیب و کنترل می شوند.
  • ماستر هت می توانند با استفاده از یک شبکه مشترک با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. با این وجود، اگر ارتباط جانبی مؤلفه های فیلد انفرادی برای انتقال اطلاعات کارآمدتر باشد، این امر نیز ممکن است. اصولاً این بدان معنی است که ارتباط ماسترها و / یا برده ها با یکدیگر امکان پذیر است.

این امر باعث کاهش بار برای کنترل اصلی پلنت ها می شود که کاملاً پاسخگوی نیاز کاربران ارتباطات صنعتی است.

اصول اولیه فیلدباس

سیستم های Fieldbus ایجاد شده در دهه ۱۹۸۰ امروزه در صنعت ضروری هستند. به عنوان یک مؤلفه ثابت از ماشین آلات و تاسیسات پیچیده، آنها در درجه اول در اتوماسیون تولید استفاده می شوند. با این حال، این فیلد نیز در اتوماسیون فرآیند و ساختمان و همچنین در مهندسی خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

سنسورها و محرک ها (به اصطلاح “دستگاه های میدانی”) و همچنین موتورها، سوئیچ ها، درایوها یا لامپ ها با کنترل کننده های منطق قابل برنامه ریزی (SPS) / کنترلرهای اصلی و پردازشی به کمک فیدباس هاس سریال و سری وصل می شوند. به این ترتیب، فیلدباس از تبادل سریع داده ها بین اجزای سیستم فردی حتی در مسافت های زیاد پشتیبانی می کند. حتی بارهای خارجی قوی نیز نمی توانند بر سیستم انتقال قدرت سیگنال دیجیتال تأثیر بگذارند. از آنجا که فیلدباس تنها از طریق کابل ارتباط برقرار می کند، در مقایسه با سیم کشی موازی می توان سیم کشی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

یک وظایف فیلدباس در عملیات به اصطلاح ماستر برده خوانده میشود. در حالی که ماستر مسئولیت کنترل فرایندها را بر عهده دارد ، ایستگاه های برده وظایف جزئی را انجام می دهند.

فیلدیاس با توجه به توپولوژی خود (ستاره ، خط ، درخت یا حلقه)، رسانه انتقال آنها و بسته به نوع – پروتکل های انتقال مختلف (روش پیغام گرا یا روش قاب جمع بندی) متفاوت هستند .فیلدباسهای جداگانه همچنین با توجه به طول کابل قابل دسترسی، حداکثر تعداد بایت داده در هر تلگرام و دامنه عملکرد متفاوت است. به همین ترتیب، عملکردهای اضافی مانند کنترل آلارم، تشخیص و ترافیک جانبی بین شرکت کنندگان باس برای هر یک از فیلدباسها امکان پذیر نیست.

مزایای Fieldbus
  • سرعت: به دلیل کاهش هزینه سیم کشی، سیستم های فیلدباس می توانند با سرعت بیشتری برنامه ریزی و نصب شوند. فیلدباس از طریق فقط یک کابل ارتباط برقرار می کنند.
  • قابلیت اطمینان: مسیرهای سیگنال کوتاه دسترسی و همچنین قابلیت اطمینان سیستم ها را افزایش می دهد.
  • قابلیت اطمینان تداخل: محافظت بیشتری در برابر تداخل ها، به ویژه در مورد مقادیر آنالوگ ، ارائه می دهند.
  • یکنواختی: به دلیل پروتکل های استاندارد و فناوری اتصال یکپارچه، از تجهیزات تولید کنندگان مختلف می توان استفاده و مبادله کرد. به این ترتیب ، لازم نیست که تمام اجزای جداگانه از یک تولید کننده یکسان باشند.
  • انعطاف پذیری: حتی گسترش ها و تغییرات با فیلدباس ها به راحتی و به سرعت قابل اجرا هستند. به این ترتیب، سیستم ها می توانند به طور متغیر با نیازهای جدید سازگار شوند و در آینده نیز قابل استفاده هستند.
معایب Fieldbus:
  • پیچیدگی: از آنجا که یک فیلدباس یک سیستم کامل را نشان می دهد، پرسنل واجد شرایط برای استفاده از آن لازم هستند.
  • هزینه ها: اجزای منحصر به فرد در فیلدباس به طور قابل توجهی گران تر هستند.
  • خطرات در صورت بروز خطا در باس: سیستم راهنما را می توان از حسگرها و محرک ها جدا کرد. برای جلوگیری از این امر، در صورت لزوم باید از سیستم های ریدانتانت (redundant) استفاده شود.

انواع پروتکل های ارتباطی

خواه یک ابزار دقیق ساده یا پیچیده باشد، راه حلهای معماری یکپارچه را با استفاده از ابزارهای هوشمند می توان طراحی کرد. لیست زیر شامل پروتکل های متداول در شبکه های صنعتی است که مورد استفاده قرار می گیرد:

  • فونداسیون فیلدباس ( Fieldbus Foundation)
  • پروفیباس (Profibus)
  • Devicenet
  • مدباس ( Modbus)
  • هارت (Hart)
  • ASI
  • وایرلس ( Wireless)

موارد زیر خدمات گسترده ای است که برای طراحی سیستم های ابزار دقیق جدید یا مقاوم سازی لازم است:

  • امکان سنجی
  • طراحی نقشه های P&ID
  • مشخصات سخت افزار
  • مشخصات شبکه
  • خرید قطعات
  • نظارت بر نصب
  • جمع آوری داده های از راه دور
  • تعمیر و نگهداری هوشمند پیشگیرانه
  • روشهای بهره برداری و نگهداری

در اینجا جزئیات بیشتری در مورد پروتکل های متداول استفاده شده آورده شده است:

فونداسیون فیلد باس (Foundation Fieldbus)

فونداسیون فیلدباس یک سیستم ارتباطی کاملا دیجیتالی، سریالی و دو طرفه است که به عنوان شبکه سطح پایه در یک محیط اتوماسیون پلنت یا کارخانه عمل می کند. این پروتکل، یک پروتکل معماری باز است، که توسط فونداسیون فیلدباس با دو رسانه مختلف فیزیکی و سرعتهای ارتباطی، توسعه و اداره می شود.

  • H1 با سرعت ۳۱٫۲۵ kbit/s کار می کند و به طور کلی به دستگاه های فیلد متصل می شود. ارتباط و برق را برای سیم کشی استاندارد جفت پیچ خورده (twisted-pair ) فراهم می کند.
  • HSE (اترنت با سرعت بالا) با سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه کار می کند و بطور کلی زیر سیستم های ورودی / خروجی، سیستم های میزبان، دستگاه های اتصال، گیت ها و تجهیزات فیلد را با استفاده از کابل کشی اترنت استاندارد متصل می کند.

فونداسیون فیلدباس در ابتدا به عنوان جایگزینی برای استاندارد ۴-۲۰ میلی آمپر در نظر گرفته شده بود، اما بسیاری از تأخیرها در توسعه آن، مانع از استفاده در مقیاس بزرگ شده است و به فن آوری های دیگر مانند مدباس، پروفی باس و اترنت صنعتی اجازه داده است تا میزان بزرگ نصب شده را شامل شوند. فونداسیون فیلدباس در طی سالهای بسیاری توسط ISA، به عنوان SP50، توسعه داده شد.

پروفیباس (فیلدباس صنعتی)

(PROFIBUS (PROCESA FIeldBUS یک شبکه کنترل صنعتی است که برای اتوماسیون کارخانه، فرآیند، کنترل حرکت و شبکه های ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از معماری ماستر (master) / برده (slave)،  استفاده از شبکه دو سیم (RS-485) بدون نیرو را ممکن می کند. پروفی نت (PROFInet ) یک نسخه مبتنی بر اترنت از پروفیباس است که برای ایجاد ارتباط سیستم های سطح تجاری طراحی شده است.

پروفیباس تحت استاندارد Fieldbus European EN 50 170 استاندارد شده است. و شامل دو نسخه DP و PA است.

  • PROFIBUS DP (لوازم پیرامونی غیر متمرکز) برای کارکرد سنسورها و محرکها از طریق یک کنترلر متمرکز در فناوری تولید استفاده می شود که بسیاری از گزینه های تشخیصی استاندارد را ارائه می دهد.
  • PROFIBUS PA (اتوماسیون فرآیند) برای نظارت بر تجهیزات اندازه گیری، از طریق یک سیستم کنترل فرآیند در مهندسی فرآیند استفاده می شود و ایده آل برای مناطق خطرناک با احتمال انفجار است.
DeviceNet

یک پروتکل ارتباطی است که در صنعت اتوماسیون برای اتصال داخلی دستگاه های کنترل برای تبادل داده استفاده می شود. از (Controller Area Network) به عنوان فناوری ستون فقرات استفاده می کند و یک لایه کاربردی را برای پوشش طیف وسیعی از پروفایل های دستگاه تعریف می کند.

DeviceNet در ابتدا توسط شرکت آمریکایی آلن برادلی (Allen-Bradley) -که اکنون متعلق به Rockwell Automation است- توسعه داده شد. این لایه در بالای پروتکل CAN است که توسط Bosch تهیه شده است.

اکنون DeviceNet توسط انجمن فروشندگان Open DeviceNet (ODVA) ، یک سازمان مستقل اداره می شود.

مد باس (Modbus)

یک پروتکل ارتباطی سریال است که در سال ۱۹۷۹ توسط Modicon برای استفاده با PLC های خود منتشر شده است. مدباس امکان برقراری ارتباط بین بسیاری از دستگاههای متصل به همان شبکه را فراهم می کند، به عنوان مثال سیستمی که دما و رطوبت را اندازه گیری می کند و نتایج را به یک کامپیوتر ارتباط می دهد. دلایل اصلی استفاده گسترده از مدباس نسبت به سایر پروتکل های ارتباطی عبارتند از:

  • این انتشار علناً آزاد و رایگان است
  • استقرار شبکه صنعتی نسبتاً آسان
  • بیت ها یا کلمات خام را بدون ایجاد محدودیت های زیادی در فروشندگان جابجا می کند.

نسخه های پروتکل مدباس برای پورت سریال و اترنت و شبکه های دیگر که از مجموعه پروتکل اینترنت پشتیبانی می کنند وجود دارد. برای اتصالات از طریق TCP / IP (به عنوان مثال اترنت)، جدیدترین نوع Modbus / TCP وجود دارد. نیازی به محاسبه چک  سام ندارد.

هارت (HART)

هارت (Highway Addressable Remote Transducer) یا پروتکل انتقال دهنده از راه دور در اواخر دهه ۱۹۸۰ توسط شرکت Rosemount سرچشمه گرفت و در سال ۱۹۹۰ به پروتکلی باز تبدیل شد. این پروتکل با هدف تعریف سیگنالینگ آنالوگ سنتی ۴-۲۰mA طراحی گردید، پروتکل HART از ارتباطات دیجیتال دو طرفه برای دستگاههای اندازه گیری و کنترل فرآیند پشتیبانی می کند. کاربردها شامل بازجویی متغیر فرآیند از راه دور ، دسترسی چرخه ای به داده های فرآیند ، تنظیم پارامتر و تشخیص می گردد.

هارت نسخه اولیه فیلدباس، پروتکل اتوماسیون دیجیتالی و صنعتی است. بزرگترین مزیت این واقعیت است که مبتنی بر یک استاندارد متعارف ۴ تا ۲۰ میلی آمپر است که در انتقال سیگنال های آنالوگ خدمت می کند. سیم کشی موجود سیستم قدیمی هنوز هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد و عملکرد موازی هر دو امکان پذیر است.

به دلیل مبنای استاندارد ۴ تا ۲۰ میلی آمپر ، پروتکل هارت یکی از پروتکل های پرکاربرد صنعت است. داده ها مطابق استاندارد Bell 202 با استفاده از فن آوری کلید سازی تغییر فرکانس (frequency shift keying )منتقل می شوند. پروتکل هارت برای کاربرانی که از پروتکل معمولی ۴ تا ۲۰ میلی آمپر استفاده میکنند و می خواهند از یک سیستم “باهوش تر” با دامنه گسترده تری از خدمات استفاده کنند، خودمانی بودن بسیار خوبی را فراهم می کند.

حالت های مختلف هارت

دو روش کار برای دستگاه های پروتکل انتقال از راه دور هارت وجود دارد: یک حالت آنالوگ / دیجیتال و حالت چند قطره.

در عملکرد نقطه به نقطه (آنالوگ / دیجیتال)، سیگنال های دیجیتالی روی سیستم ۴ تا ۲۰ میلی آمپر اعمال می شوند. به این ترتیب، جریان ۴ تا ۲۰ میلی آمپر و سیگنال دیجیتال، مقادیر خروجی معتبر دستگاه هستند. آدرس نمونه گیری دستگاه روی “۰” تنظیم شده است. در هر جفت کابل سیگنال فقط یک دستگاه قابل استفاده است. با این کار، سیگنال تعریف شده توسط کاربر می تواند به عنوان سیگنال ۴ تا ۲۰ میلی آمپر ارسال شود. سایر سیگنال ها به صورت دیجیتالی روی سیگنال ۴/۲۰ میلی آمپر با پروتکل انتقال از راه دور هارت استفاده می شوند. به عنوان مثال، یک نمایش فشار می تواند به عنوان یک سیگنال ۴ تا ۲۰ میلی آمپر ارسال شود ، اما طیف وسیعی از فشارها یا دما نیز می توانند از طریق همان خطوط به شکل دیجیتال ارسال شوند.

فقط سیگنال های دیجیتال در عملیات چند قطره ای (دیجیتالی) استفاده می شوند. با این کار جریان حلقه آنالوگ به ۴ میلی آمپر ثابت می شود. در حالت چند قطره، بیش از یک دستگاه در هر جفت کابل سیگنال قابل کار است. نسخه های ۳ تا ۵ پروتکل هارت دارای آدرس های نمونه گیری در محدوده ۱ تا ۱۵ می باشد. HART 6 (و بالاتر) یک آدرس را تا ۶۳ مجاز می کند. هر دستگاه باید یک آدرس منحصر به فرد خود را داشته باشد.

ASI

(رابط سنسور محرک) برای حسگرها و محرک های شبکه استفاده می شود. ASi یک رابط دو سیم است; نیرو و داده. در اطراف ProfiSafe [توسعه داده شده از Profibus DP] مستقر شده است.  ASI باس توسط اتوماسیون زیمنس توسعه داده شد. یک باس ۲ سیم [کابل زرد]، بدون شیلد، غیر منقطع ، سنسور بدون زمین است. توپولوژی ممکن است باس، رینگ، درختی یا ستاره تا ۱۰۰ متر باشد. نیرو توسط یک منبع تغذیه DC 24 شناور تأمین می شود، که می تواند حداقل ۸ A را از طریق شبکه تأمین کند. AS-Interface یک استاندارد باز مبتنی بر IEC 62026-2 و EN 50295 است.

وایرلس (wireless)

علاقه زیادی به ارتباط بی سیم داده ها در فرآیندهای صنعتی وجود دارد. به طور خاص، سنسورهای بی سیم از مزایای زیر نسبت به همتای سیمی خود برخوردار هستند:

  • هزینه های نصب تا ۹۰٪ با از بین بردن سیم کشی زمینه کاهش می یابد.
  • ایزولاسیون الکتریکی ذاتی. آنها نویز الکتریکی، هجوم جریان الکتریکی را انجام نمی دهند.
  • نصب سریع و جابجایی آسان
  • مسیرهای ارتباطی دچار خوردگی نمی شوند، بریده، سوزانده، کوتاه یا سوراخ می شوند.

مدتی است که کاربردهای صنعتی با استفاده از فرکانس های رادیویی مجاز با هزینه های بالا و با بار اداری قابل توجهی با موفقیت اجرا شده اند. با توسعه بسیاری از محصولات مصرفی با استفاده از فناوری ارتباطات بی سیم، در دسترس بودن سخت افزار با کیفیت مناسب و قیمت مناسب طی چند سال گذشته به طرز چشمگیری بهبود یافته است. تجهیزات بی سیم را می توان به سه گروه مجزا تقسیم کرد.

  • قدرت بالا، سرعت بالا داده، برد طولانی و دارای مجوز: رادیو تجاری ، تلویزیون ، ارتش ، ماهواره و اسکادا
  • قدرت کم، سرعت بالا داده، محدوده کوتاه بدون مجوز برای خانه و دفتر: Wi-Fi ، شبکه داده های اداری، تلفن همراه (راحتی با قابلیت اطمینان متوسط)
  • قدرت میکرو، سرعت پایین داده، محدوده متوسط ​​بدون مجوز برای صنعت: اندازه گیری فرایند، نظارت بر تجهیزات، کنترل (قابلیت اطمینان بالا و چرخه وظیفه)

درک تفاوت هایی که در زمینه الکترومغناطیس یا بی سیم وجود دارد مهم است. قابلیت ارتباط بی سیم ایجاد شده برای یک نوع کاربرد، مطمئناً با اطمینان در یک کاربرد مهم متفاوت دیگر اعمال نمی شود.

پروتکل خود را انتخاب کنید

همانطور که در جدول نشان داده شده است ، هر پروتکل مزایا و ملاحظات طراحی خود را دارد، اما همه آنها تقاضای مشترک دارند. آموزش مهندسین اجرای پروژه نیز همانند استفاده از ابزارهای برنامه ریزی پروتکل، راهنماهای مهندسی، توصیه های طراحی قطعه، بارگذاری دروازه و سایر ملاحظات طراحی ضروری است.

با آموزش تکنسین های ابزار دقیق، خرید ابزارهای مورد نیاز و برنامه ریزی برای توصیف شغلی که بین ابزارهای دقیق و سیستم های میزبان عبور می کند، می توان با چالشهای نگهداری روبرو شد.

با برآورده شدن این شرایط، ترکیبی از HART سیمی و Wireless HART معمولاً برای پروژه هایی که هدف آنها ساده سازی و سرعت بخشیدن به کالیبراسیون ، نگهداری ابزار و عیب یابی با کمترین هزینه است ، بهترین گزینه است.

استاندارد HART ده ها سال است که مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری با نصب، راه اندازی و نگهداری دستگاه های سیمی HART آشنا هستند. این ابزارها می توانند متغیرهای مختلف فرایند یا متغیرهای استنباطی را اندازه گیری کنند، اما بیرون آوردن این متغیرهای ثانویه از ابزار دقیقها گاهی اوقات می تواند یک چالش باشد.

PROFIBUS PA معمولاً در تسهیلاتی با تأسیسات موجود PROFIBUS DP یا پروژه هایی که سیستم میزبان در مقایسه با FF از پروتکل های PROFIBUS پشتیبانی برتر می کند استفاده می شود.

FF تنها شبکه مفتولی است که از زمین ساخته شده است و برای کنترل و مانیتورینگ ابزار دقیق فیلد و ولو از آن استفاده می شود.

Wireless HART برای کارخانه های فرآیندی که نقاط جدید اندازه گیری را اضافه می کنند، منطقی است زیرا نیازی به سیم کشی سیگنال به اینسترومنت ها را ندارد، و اغلب بدون سیم کشی برق هستند. پس از برقراری زیرساخت های بی سیم، وسایل را می توان خیلی سریع اضافه کرد، و زیرساخت های سیم کشی و نگهداری مورد نیاز آن بسیار کمتر از سایر انواع زمینه های مکانی است. در بسیاری از موارد ، انتقال داده Wireless HART نسبت به سیستمهای سیمی قابل اطمینان تر خواهد بود زیرا هیچ سیم وجود ندارد که بتواند دچار خوردگی شود یا سهواً آسیب ببیند.

سیم کشی به طور سنتی استانداردی است که برای کنترل استفاده می شود، اما بی سیم در حال بلوغ است و بسته به نیاز برنامه، در کنترل زمان واقعی اعتماد بیشتری به آن می شود. با پیشروی، تاسیسات جدید از ترکیب یکپارچه ای از فن آوری های سیمی و بی سیم استفاده می کنند.

همچنین ببینید

ویبریشن سوئیچ چیست؟ | انواع و کاربرد آن

ویبریشن سوئیچ چیست؟ | انواع و کاربرد آن

[کل: 2 میانگین: 4.5]ویبریشن سوئیچ یکی از ابزار های پرکاربرد در صنایع کشور می باشد. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com