خبر فوری
ترانسمیتر چیست

ترانسمیتر چیست، چگونه کار می کند، انواع ترانسمیتر در ابزار دقیق

[کل: 43 میانگین: 4.5]

ترانسمیتر چیست، چگونه کار می کند و چه انواعی دارد

ترانسمیتر یا فرستنده وسیله یا مکانیزم یا شخصی است است که می توان از آن سیگنال ارسال کرد. مثالهای متداول شامل صحبت کردن با انسان ، تکان دادن پرچم و البته دستگاههای الکترونیکی و الکتریکی است.

 

رسیور یا گیرنده وسیله یا مکانیزمی یا شخص است که می تواند انتقال را دریافت و درک کند. قابل درک ترین نمونه هر یک، صحبت کردن یک انسان (“انتقال”) به انسان دیگری است که گوش می دهد (به عنوان “گیرنده” عمل می کند). هر یک برای وجود دیگری لازم نیست. تلفن های همراه حاوی آنتن هستند و سیگنال های رادیویی را منتقل و دریافت می کنند. تمام مدارهای الکتریکی انرژی فرکانس رادیویی را به میزان کم یا زیاد منتقل می کنند. از نظر الکترونیکی، مدارهای خاص هر دو، سیگنال رادیویی خاصی تولید می کنند و در صورت سیم کشی می توانند چنین سیگنال هایی را نیز دریافت کنند.

روند کامل این است که اطلاعات از یک مکان یا دستگاه یا موجود به مکانی دیگر منتقل می شوند.

ترانسمیتر در ابزار دقیق

برای اینکه یک فرآیند به اندازه کافی مونیتور و کنترل شود، متغیر مورد نظر در فرآیند (به عنوان مثال دما ، فشار یا جریان) که غالباً متغیر فرآیند نامیده می شود، باید توسط یک سنسور اندازه گیری نموده و مقدار اندازه گیری را به قالب سیگنال مناسب تبدیل کنیم ( ۴ تا  ۲۰mA یا دیجیتال) و سپس آن را به یک کنترل کننده منتقل کنیم که تصمیم کنترل را می گیرد و در نهایت بر روی یک عنصر کنترل نهایی در حلقه کنترل عمل می کند. چه چیزی از این انتقال سیگنال به عنوان فرستنده یا ترانسمیتر یاد می شود.

ترنمستیر دستگاهی است که سیگنال تولید شده توسط یک سنسور مانند فشار هوا را به یک سیگنال استاندارد جریان الکتریکی ۴-۲۰ میلی آمپر DC ، سیگنال دیجیتال Fieldbus و غیره تبدیل می کند، که ممکن است به دستگاه نشانگر، یک دستگاه کنترل کننده یا هر دو منتقل شود. دستگاه نشانگر یا کنترل کننده اغلب در یک اتاق کنترل متمرکز قرار دارد.

ترانسمیتر اغلب سنسور و فرستنده را در یک قطعه واحد ترکیب می کند. سنسور متغیر فرآیند را اندازه گیری می کند و یک سیگنال متناسب تولید می کند. سپس فرستنده سیگنال سنسور را برای انتقال به جلو به دستگاه گیرنده یا کنترل تقویت و تنظیم می کند.

ترانسمیترهای مورد استفاده در ابزار دقیق فرآیند:

ترانسمیترها را می توان به طور کلی به دو گروه گسترده تقسیم کرد:

  • ترانسمیتر های الکترونیکی
  • ترانسمیتر های پنوماتیک

ترانسمیتر های الکترونیکی می توانند آنالوگ یا دیجیتال / هوشمند باشند. ما می توانیم ترنسمیتر ها را با توجه به انواع سیگنالهایی که تولید می کنند، گروه بندی کنیم:

  • ترانسمیتر های پنوماتیک
  • ترانسمیتر های آنالوگ
  • ترانسمیتر های دیجیتال
ترانسمیتر های پنوماتیک

ترانسمیتر های پنوماتیک، سیگنال پنوماتیک مربوط به متغیر فرآیند را تولید می کنند. محدوده سیگنال پنوماتیک که امروزه در کارخانه های صنعتی معمولاً استفاده می شود ۳ – ۱۵psig است. ۳psig مربوط به مقدار دامنه پایین تر و ۱۵psig مربوط به مقدار دامنه بالاتر است. امروزه نیز معمولاً به ویژه در مکانهای دور از دسترس که برق به راحتی در دسترس نیست مورد استفاده قرار می گیرد.

اختراع ابزارهای الکترونیکی در اواخر قرن بیستم به طور قابل توجهی هزینه های مربوط به راه اندازی سیم سیگنال الکتریکی در مقایسه با راه اندازی لوله های تحت فشار هوا در یک کارخانه را کاهش داد. این امر باعث شده است که فناوری سیگنال پنوماتیک از محبوبیت کمتری برخوردار شود.

یک ترانسمیتر فشار پنوماتیک بسته به نوع کاربرد با فشار هوای معمولاً ۲۰ تا ۳۰ psig تأمین می شود. فشار فرآیند به پورت High ترانسمیتر وارد می شود. با تغییر فشار فرآیند، ترانسمیتر سیگنال خروجی (۳ -۱۵psig) متناسب با فشار فرآیند تولید می کند.

ترانسمیتر های آنالوگ

ترانسمیتر های آنالوگ عمدتا ماهیت الکترونیکی دارند. آنها سیگنال الکتریکی (جریان یا ولتاژ) را تولید می کنند که اندازه آن اندازه گیری فیزیکی یا مقدار کنترل را نشان می دهد. ترنسمیتر به دلیل اینکه از یک استاندارد سیگنال آنالوگ برای برقراری ارتباط استفاده می کند، به عنوان آنالوگ طبقه بندی می شود. متداول ترین استاندارد برای انتقال سیگنال آنالوگ سیگنال جریان ۴-۲۰ میلی آمپر است. با این سیگنال، یک ترانسمیتر متناسب با اندازه گیری فیزیکی، جریان کوچکی را از طریق مجموعه ای از سیم ها ارسال می کند. در این استاندارد سیگنال ، ۴ میلی آمپر کمترین اندازه گیری ممکن یا LRV (مقدار دامنه پایین تر) را نشان می دهد در حالی که ۲۰ میلی آمپر بالاترین اندازه گیری ممکن یا URV (مقدار دامنه بالاتر) را نشان می دهد.

هنگامی که متغیر فرآیند بر روی ترانسمیتر اعمال می شود، ترانسمیتر سیگنال خروجی ۴ تا ۲۰ میلی آمپر تولید می کند.

ترانسمیتر های دیجیتال

ترانسمیتر های دیجیتال سیگنال های دیجیتالی را تولید می کنند که به روش های مختلفی برای تقویت ارتباط با دستگاه ها ترکیب می شوند. قابلیت های تشخیصی دستگاه را افزایش می دهد و کنترل دستگاه ها و پردازش ها را نسبتاً آسان و روان می کند. سیگنال های دیجیتالی سطوح یا مقادیر گسسته ای هستند که به روش های خاصی برای نشان دادن متغیرهای فرآیند ترکیب می شوند و همچنین دارای اطلاعات مهم دیگری مانند اطلاعات تشخیصی هستند. فرستنده های دیجیتال سیگنال های دیجیتال را به طرق مختلف با هم ترکیب می کنند و منجر به پروتکل های ارتباطی مختلف مانند مدباس، Fieldbus ، HART و غیره می شوند.

بیشتر ترانسمیتر های دیجیتال ممکن است به عنوان ابزار هوشمند شناخته شوند. آنها ریزپردازنده های داخلی دارند که به تهویه و پردازش سیگنال کمک می کند و برخی از قابلیت های تشخیصی را به دستگاه ها می دهد.

ترانسمیتر های الکترونیکی

ترانسمیتر های الکترونیکی را می توان با توجه به تعداد سیمهای لازم برای تأمین توان ترانسمیتر گروه بندی کرد. بر این اساس، ترانسمیتر های ۲ سیم، ۳ سیم و ۴ سیم وجود دارد.

ترانسمیتر های مورد استفاده در ابزار دقیق فرآیند:

در صنایع فرآیندی، چهار متغیر معمول فرآیند مورد علاقه وجود دارد:

همچنین ببینید

ویبریشن سوئیچ چیست؟ | انواع و کاربرد آن

ویبریشن سوئیچ چیست؟ | انواع و کاربرد آن

[کل: 2 میانگین: 4.5]ویبریشن سوئیچ یکی از ابزار های پرکاربرد در صنایع کشور می باشد. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com