خبر فوری
اکچویتور الکتریکی ولو ،کاربرد ها و قیمت انواع آن

اکچویتور الکتریکی ولو ،کاربرد ها و قیمت انواع آن

[کل: 4 میانگین: 4.5]

اکچویتور الکتریکی وسیله ای الکترومکانیکی است که یک قطعه را قادر می سازد تا حرکت کند یا یک کار خاص را انجام دهد و این توانایی را دارد که حرکت دقیقاً کنترل شده را ارائه داده و آن را تکرار کند. بنابراین، بر حفظ دقت و کیفیت تولید در صنعت اتوماسیون تکیه دارد. دو نوع اکچویتور الکتریکی وجود دارد که عبارتند از: اکچویتور های الکتریکی خطی و اکچویتور های الکتریکی. اکچویتور الکتریکی خطی در عملیات هایی که شامل حرکت رو به عقب و رو به جلو هستند قابل استفاده می باشد، در حالی که اکچویتور الکتریکی دوار در سیستم هایی که نیاز به حرکات دایره ای دارند استفاده می شود. در ادامه توضیحات بیشتری در ارتباط با این وسیله داده شده است.

اکچویتور الکتریکی شیر چیست؟

اکچویتور الکتریکی ولو وسیله ای است که برای تبدیل الکتریسیته به انرژی مکانیکی (سینتیکی) با استفاده از حرکت خطی یا چرخشی استفاده می شود. این دستگاه الکترومکانیکی حرکت کنترل شده و/یا موقعیت یابی را در صنعت اتوماسیون امکان پذیر می کند.

اکچویتور های الکتریکی برای خودکارسازی کارهای خاص و تکراری استفاده می شوند. آنها در بسیاری از صنایع از جمله، ساخت و ساز، تولید، هوافضا، بسته بندی و کشاورزی استفاده می شوند.

اکچویتور الکتریکی چیست؟

انواع اکچویتور الکتریکی ولو ها

قبل از خرید اکچویتور های الکتریکی، ابتدا باید انواع اکچویتور های الکتریکی و ویژگی های متمایز آنها را بشناسید. این امر تامین کنندگان را قادر می سازد تا بهترین نوع اکچویتور های الکتریکی را که مطابق با نیازهای کارفرما باشد، ارائه دهند. اکچویتور های الکتریکی در شیر به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

۱- اکچویتور الکتریکی خطی

اکچویتور های الکتریکی خطی از یک گلوب، دیافراگم، گیت، زاویه یا شیرهای پینچ برای چرخش از حالت باز به بسته استفاده می کنند. این نوع اکچویتور بیشتر در کاربردهایی استفاده می شود که نیاز به تلرانس های محدود دارند.

این حرکت خطی را از طریق یک مجموعه پیچ یا یک بال اسکرو موتور محور فراهم می کند. بار در یک اکچویتور خطی به انتهای یک پیچ یا میله بدون تکیه گاه که دارای چرخ دنده یا تسمه است، بسته می شود.

۲- اکچویتور الکتریکی چرخشی ( دوار )

این نوع اکچویتور چرخشی از شیرهای توپی، پلاگ و پروانه ای برای چرخش از حالت باز به بسته استفاده می کند. المان چرخشی مورد استفاده در اکچویتور های الکتریکی دوار می تواند یک دریچه یا یک شفت دایره ای باشد. همچنین شامل یک موتور کاهنده سرعت است که امکان حرکت چرخشی افزایشی شفت خارجی را فراهم می کند.

موتورهای این نوع اکچویتور را می توان با فرکانس، توان، ولتاژ و عملکرد خاصی ساخت. برخی از اجزای کمکی در یک اکچویتور الکتریکی دوار شامل کلاچ، ترمز، آب بندی مخصوص و چرخ دنده های ضد ضربه می باشد.

انواع اکچویتور الکتریکی

پارامتر های مهم هنگام انتخاب اکچویتور الکتریکی

انواع مختلفی از اکچویتور های الکتریکی در بازار وجود دارد. بنابراین، ممکن است انتخاب کردن مورد مناسب، بسیار دشوار باشد. در زیر چند فاکتور مهم وجود دارد که باید قبل از انتخاب انواع اکچویتور الکتریکی در شیر در نظر گرفته شود:

۱- بارگذاری

برخی از عوامل بارگذاری که باید قبل از انتخاب شیر با اکچویتور الکتریکی در نظر گرفته شوند عبارتند از: ظرفیت بار محوری، ظرفیت لنگر پشتیبانی، ظرفیت بار شعاعی، مکانیک افقی در مقابل عمودی، موقعیت بار و غیره. توجه داشته باشید که تقاضا بسته به نوع استفاده متفاوت است.

۲- سرعت

انجام برخی از محاسبات سرعت بحرانی برای تعیین اینکه آیا یک اکچویتور با برنامه مورد نظر سازگار است، ضروری است. همچنین هنگام محاسبه سرعت تقاضای دقیق، ولتاژ را در نظر بگیرید.

۳- شرایط محیطی

اکچویتوری که مورد استفاده قرار می گیرد باید مقررات استانداردی را در محیطی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد، رعایت کند. همچنین، باید بتواند شرایط محیطی را تحمل کند.

۴- طول حرکت اکچویتور

اکچویتور باید به راحتی در فضا و ابعاد مورد نیاز برای تکمیل کار مشخص شده قرار گیرد. به عنوان مثال، اکچویتور های الکتریکی خطی در کاربردهایی که نیاز به تلرانس شدید دارند، ترجیح داده می شوند.

۵- دوام

ضروری است به سراغ نوعی بروید که بتواند وظیفه مورد نظر را به راحتی انجام دهد و همچنین بتواند فشار و نیازهای کار را تحمل کند. به عبارت دیگر، به سراغ موردی بروید که دوام بیشتری داشته باشد و عملکرد بهتری داشته باشد.

برای عملکرد موثر، توصیه می شود کچویتور های ولو را از تامین کنندگان معتبر خریداری کنید.

پارامتر های مهم در انتخاب اکچویتور الکتریکی

ویژگی های اکچویتور الکتریکی ولو

در هنگام خرید اکچویتور الکتریکی و استعلام قیمت می توانید با کارشناسان فروش شرکت پترو پردا در تماس باشید. در ادامه برخی از ویژگی های مهم در اکچویتور آورده شده است.

۱- شاخص های موقعیت ( پوزیشن ولو )

نشانگرهای موقعیت، موقعیت باز یا بسته اکچویتور را در یک زمان معین نشان می دهند. نشانگرهای بصری برای دیدن وجود دارد، اما سیستم های بازخورد موقعیت الکتریکی نیز برای ارسال موقعیت به سیستم شما (یعنی کنترل کننده) وجود دارد.

نشانگرهای موقعیت دارای دو گزینه کلیدی اصلی هستند؛ سوئیچ های مکانیکی و سوئیچ های مجاورتی (غیر تماسی). لیمیت سوئیچ مکانیکی توسط پین های داخلی روی شفت درایو خروجی فعال می شوند. سوئیچ های مکانیکی ممکن است سوئیچ های محدود نیز باشند.

سوئیچ های مجاورت توسط سنسورهایی فعال می شوند که موقعیت ولو را تشخیص می دهند. نشانگرهای موقعیت ممکن است فقط موقعیت‌های اصلی روشن و خاموش را نشان دهند و در بعضی از انواع، می‌توانند حالت نیمه باز یا نیمه بسته را نشان دهند.

شاخص موقعیت در اکچویتور الکتریکی

۲- لغو دستی

لغو دستی یک ویژگی ایمنی است که در اکثر اکچویتور ها وجود دارد و معمولاً یک چرخ دستی یا دسته مکانیکی است. این چرخ به شما این امکان را می دهد که در صورت قطع برق یا هر شرایط اضطراری دیگری یک شیر را به صورت مکانیکی ببندید یا باز کنید.

۳- لیمیت سوئیچ

لیمیت سوئیچ جزء الکترومکانیکی اکچویتور ها هستند. آنها از یک پین لیمیت سوئیچ بسته و یک پین لیمیت سوئیچ باز تشکیل شده اند. وقتی که اکچویتور، یک ولو را به موقعیت باز یا بسته حرکت می دهد، پین سوئیچ مربوطه حرکت می کند. وقتی به یک موقعیت انتهایی رسید، پین سوئیچ مربوطه، برق را قطع می کند. بدین ترتیب از حرکت بیشتر جلوگیری می شود و seat محدود می شود.

محدود نگه داشتن Seat ولو در موقعیت انتهایی، مورد نظر است. در اکچویتور های خاص، پین های لیمیت سوئیچ قابل تنظیم هستند. این قابلیت به شما امکان می دهد یک موقعیت مانند ۷۵٪ باز را به عنوان یک موقعیت پایانی تنظیم کنید. پین های لیمیت سوئیچ را می توان به عنوان یک اتصال مکانیکی بین شیر و اکچویتور در نشانگرهای موقعیت گنجانید.

۴- چرخه کار

چرخه کار زمان استفاده از یک اکچویتور را بین چرخه های کاری، مشخص می کند. باز شدن و سپس بسته شدن دریچه یک چرخه ایجاد می کند. چرخه کار نسبت زمان روشن به زمان خاموش است که به صورت درصد بیان می شود.

لیمیت سوئیچ در اکچویتور ها

۵- حالت ایمنی ( ایمنی از خرابی)

حالت ایمنی یک ویژگی ایمنی مهم در برخی از اکچویتور های شیر خودکار است. حالت ایمنی طوری طراحی شده است که هر زمان که برق قطع می شود، شیر را ببندد یا باز کند. چنین سیستمی به نوعی ذخیره انرژی مانند مکانیزم فنر یا باتری نیاز دارد. به طور معمول، مکانیسم ایمن خرابی، شیر را می بندد.

در مکانیزم فنری، یک فنر بارگذاری شده به طور خودکار دریچه را هنگام قطع برق قطع می کند. برای یک سیستم باتری پشتیبان، که اغلب به آن بازگشت ایمنی باتری (BSR) می گویند، یک باتری به اکچویتور نیرو می دهد تا آن را ببندد. بسته به اندازه باتری و اکچویتور، زمان شارژ و مقدار کل چرخش ها متفاوت است.

برای افزونگی بیشتر، برخی از اکچویتور ها هر دو نسخه حالت ایمنی را در طراحی گنجانده اند. همانطور که گفته شد، اکثر حالت ایمنی ها دریچه را می بندند، اما برخی از برنامه های کاربردی نیاز دارند که شیر در صورت قطع برق باز شود. نمونه ای از چنین کاربردهایی جریان آب سرد ورودی به مبدل حرارتی است. این به این دلیل است که برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، به آب سرد برای خنک کردن مایع گرم باقی مانده نیاز است.

۶- مدولاسیون

برخی از اکچویتورهای شیر الکتریکی توانایی انجام کنترل مدوله‌سازی را دارند که اغلب به آن DPS (سیستم موقعیت‌یابی دیجیتال) می‌گویند. این ویژگی توانایی قرار دادن دقیق دریچه در هر نقطه بین کاملاً باز و کاملاً بسته (یعنی بین ۰ تا ۹۰ درجه) است. این ویژگی برای برنامه هایی که نیاز به تغییر نرخ جریان دارند ضروری است. به طور معمول، مدولاسیون با استفاده از یک سیستم حلقه کنترل و یک برد مدار موقعیت یابی (PCB) که در اکچویتور قرار می گیرد، به دست می آید.

ویژگی اکچویتور الکتریکی

جنس اکچویتور

اجزای روی اکچویتور در یک محفظه فشرده قرار دارند. متداول ترین جنس این تجهیز، پلاستیک و آلومینیوم می باشد. کاربردهای خاص ممکن است به مواد سازنده ی خاصی نیاز داشته باشد.

کاربرد های اکچویتور های الکتریکی

اکچویتور های الکتریکی یک چهارم دور برای کنترل از راه دور شیرهای توپی و پروانه ای استفاده می شود. آنها با ارائه کنترل از راه دور و خودکار، سهولت کار دریچه های یک چهارم چرخشی را بسیار افزایش می دهند. آنها همچنین گشتاور کافی را برای دریچه هایی که نیاز به گشتاور بالاتری نسبت به نیروی انسانی دارند فراهم می کنند. این اکچویتور ها در اتوماسیون صنعتی، آبیاری، تامین آب، دوز مایعات، سیستم های گرمایشی و حمل و نقل یا انتقال سیال مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین ببینید

لول سنج یا شاخص سطح چیست؟ کاربرد ها و قیمت لول سنج

لول سنج یا شاخص سطح چیست؟ کاربرد ها و قیمت لول سنج

[کل: 4 میانگین: 4.8]لول سنج ها یکی از ابزار های پرکاربرد در صنایع کشور می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by wp-copyrightpro.com